Een prachtige omloop van 8 kilometer, net buiten onze thuisstad Eindhoven, door het groene Dommeldal rondom de Hooidonkse Beek, met start en finish in het pittoreske dorpje Nederwetten, zal het strijdtoneel vormen waar studerende wielrenners en -rensters uit heel Nederland elkaar een dag lang het snot voor de ogen zullen rijden om een medaille te proberen te pakken op dit prestigieuze kampioenschap. In de omloop is onder andere een, bijna 3 kilometer lange, kasseienstrook opgenomen!

Tijdens het Nederlands studenten kampioenschap zal de hieronder afgebeelde omloop worden afgelegd. Start/finish wordt geplaatst aan de Hoekstraat 12-20, 5674 NP te Nuenen (coördinaten 51.492307, 5.525991).

Vanaf de start in Nederwetten op de hoekstraat bij nummer 12-20 wordt met de klok meegereden. De eerste afslag is rechtsaf de Eikelkampen (verlengde Broekdijk) op. Vervolgens wordt rechts afgeslagen het Broek op. Bij de kruising Houtrijtdreef – Broek gaat het parcours naar Het Frankrijk. Aan het einde van de straat slaat men rechtsaf naar Paaihurken en direct linksaf de Helsestraat op. Deze weg wordt uitgereden om bij de straat Boord op te draaien. De koers blijft Boord volgen tot en met de kruising met de Soeterbeekseweg, bij deze kruising slaat men rechtsaf de Soeterbeekseweg op. De Soeterbeekseweg wordt helemaal uitgereden tot in Nederwetten, hier is een scherpe bocht naar rechts richting de Hoekstraat. Zodoende komt men weer terug bij de start.