Omdat dit jaar weinig koersen op de KNWU-kalender zijn doorgegaan, is in samenspraak met het SWN, het SSN en de KNWU besloten om de drie licentiecategorieën (junioren/amateurs/elite/beloften) vanaf donderdag 2 september om 18:00 uur open te stellen voor niet-studenten. Dit betekent dat studenten daarvoor nog voorrang hebben op de niet-studenten en resterende plekken opgevuld kunnen worden door niet-studenten met een KNWU-licentie. Bij deze drie wedstrijden zullen door de KNWU twee uitslagen opgemaakt worden. Hierbij wint de snelste student dus ook nog steeds de rood – wit – blauwe trui en wordt een losse prijsuitreiking gedaan voor het algemeen klassement.

Alle deelnemers die dit studiejaar (2021/2022) of vorig collegejaar (2020/2021) staan/stonden ingeschreven voor een studie, zullen geklasseerd worden in het NSK-klassement en daarmee strijden voor de rood – wit – blauwe kampioenstrui. Een bewijs van inschrijving zal voorafgaan aan het evenement worden gecontroleerd, het is dus belangrijk deze mee te nemen! Alle categorieën kunnen zich via mijnknwu inschrijven.

Welke categorie is voor wie?

  • Funklasse (09:00 uur): voor alle heren zonder licentie die geen student zijn of vorig studiejaar waren. Daginschrijving mogelijk.
  • Studenten heren zonder licentie (10:00 uur): voor alle heren studenten die ingeschreven waren voor een studie in studiejaar 2020-2021 of 2021-2022, die geen KNWU-licentie hebben bij de junioren/amateurs/beloften/elite. Zij dienen een startlicentie of daglicentie af te nemen. Op de dag zelf moeten de deelnemers een studenten sportkaart en/of bewijs van inschrijving van komend of vorig studiejaar laten zien om mee te mogen doen.
  • Studenten dames zonder licentie (11:10 uur): voor alle dames studenten die ingeschreven waren voor een studie in studiejaar 2020-2021 of 2021-2022, die geen KNWU-licentie hebben bij de junioren/amateurs/beloften/elite. Zij dienen een startlicentie of daglicentie af te nemen. Op de dag zelf moeten de deelnemers een studenten sportkaart en/of bewijs van inschrijving van komend of vorig studiejaar laten zien om mee te mogen doen.
  • Heren junioren/amateurs (12:20 uur): voor alle heren die in het bezit zijn van een KNWU-licentie bij de junioren of amateurs.*
  • Dames junioren/amateurs/beloften/elite (14:30 uur): voor alle dames die in het bezit zijn van een KNWU-licentie bij de junioren, amateurs, beloften of elite.*
  • Heren elite/beloften (16:10 uur): voor alle heren die in het bezit zijn van een KNWU-licentie bij de beloften of elite.*

*de drie licentiecategorieën (junioren/amateurs/elite/beloften) gaan vanaf donderdag 2 september om 18:00 uur open. Op de dag zelf moeten de studenten een bewijs van inschrijving van komend of vorig studiejaar laten zien om aan het NSK-klassement mee te doen.