Omdat dit jaar weinig koersen op de KNWU-kalender zijn doorgegaan, is in samenspraak met het SWN, het SSN en de KNWU besloten om de drie licentiecategorieën (junioren/amateurs/elite/beloften) vanaf donderdag 2 september om 18:00 uur open te stellen voor niet-studenten. Dit betekent dat studenten daarvoor nog voorrang hebben op de niet-studenten en resterende plekken opgevuld kunnen worden door niet-studenten met een KNWU-licentie. Bij deze drie wedstrijden zullen door de KNWU twee uitslagen opgemaakt worden. Hierbij wint de snelste student dus ook nog steeds de rood – wit – blauwe trui en wordt een losse prijsuitreiking gedaan voor het algemeen klassement.

Alle deelnemers die dit studiejaar (2021/2022) of vorig collegejaar (2020/2021) staan/stonden ingeschreven voor een studie, zullen geklasseerd worden in het NSK-klassement en daarmee strijden voor de rood – wit – blauwe kampioenstrui. Een bewijs van inschrijving zal voorafgaan aan het evenement worden gecontroleerd, het is dus belangrijk deze mee te nemen! Alle categorieën kunnen zich via mijnknwu inschrijven. Let op: de inschrijving is pas definitief na betaling via de site van de KNWU.

Welke categorie is voor wie?

  • Funklasse (09:00 uur): voor alle heren zonder licentie die geen student zijn of vorig studiejaar waren.
  • Studenten heren zonder licentie (10:00 uur): voor alle heren studenten die ingeschreven waren voor een studie in studiejaar 2020-2021 of 2021-2022, die geen KNWU-licentie hebben bij de junioren/amateurs/beloften/elite. Zij dienen een startlicentie of daglicentie af te nemen. Op de dag zelf moeten de deelnemers een studenten sportkaart en/of bewijs van inschrijving van komend of vorig studiejaar laten zien om mee te mogen doen.
  • Studenten dames zonder licentie (11:10 uur): voor alle dames studenten die ingeschreven waren voor een studie in studiejaar 2020-2021 of 2021-2022, die geen KNWU-licentie hebben bij de junioren/amateurs/beloften/elite. Zij dienen een startlicentie of daglicentie af te nemen. Op de dag zelf moeten de deelnemers een studenten sportkaart en/of bewijs van inschrijving van komend of vorig studiejaar laten zien om mee te mogen doen.
  • Heren junioren/amateurs (12:20 uur): voor alle heren die in het bezit zijn van een KNWU-licentie bij de junioren of amateurs.*
  • Dames junioren/amateurs/beloften/elite (14:30 uur): voor alle dames die in het bezit zijn van een KNWU-licentie bij de junioren, amateurs, beloften of elite.*
  • Heren elite/beloften (16:10 uur): voor alle heren die in het bezit zijn van een KNWU-licentie bij de beloften of elite.*

*de drie licentiecategorieën (junioren/amateurs/elite/beloften) gaan vanaf donderdag 2 september om 18:00 uur open. Op de dag zelf moeten de studenten een bewijs van inschrijving van komend of vorig studiejaar laten zien om aan het NSK-klassement mee te doen.